Kezdőlap Kék hírek Születésnapi bulin itták meg a lopott alkoholt

Születésnapi bulin itták meg a lopott alkoholt

57
0

/A kép illusztráció/

“A lopás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki háromszor lopott ugyanabból a sörözőből alkoholt.

Egyszer éppen sörözött, amikor a rendőrök rátaláltak, legutóbb pedig még a tetőt is kibontotta, hogy bejusson a kocsmába. 

 Az férfi 2019. november 21-ről 22-re virradóan egy bakonysárkányi családi házba a padlásajtó törött üvegajtaján benyúlt, a reteszt elhúzva bejutott a lakásba.

Onnan 120.000 forintot lopott el, majd egy kisbéri sörözőből háromszor vitt el alkoholt fizetés nélkül.

A férfi 2020. április 17-ét megelőző napokban a söröző lakattal lezárt ajtajáról a lakatot leverte az ajtót befeszítette, majd onnan 60.000 forint értékben vitt el szeszes italokat.

A férfi 2020. május 6-án a söröző bejárati ajtaját ismét befeszítette, összekészítette az italokat, amelyeket el akart vinni és közben felbontott egy üveg sört, hogy a helyszínen megigya. Ekkor érték tetten a rendőrjárőrök.

Az elkövető 2020. július 11-ről 12-re virradóan felmászott a söröző épületének tetejére, kibontotta a cserepeket és bemászott a padlásterébe. A padlásfeljáró ajtaját felszedte és a söröző raktárából összesen 17.000 forint értékben 18 üveg 0,5 literes sört és legalább 4 liter fehérbort hozott ki. A terhelt ezt követően az alkoholt egy születésnapi ünnepségre vitte, ahol az italokat elfogyasztották.

A nyomozási bíró a férfi letartóztatását az ügyészség indítványára 2020. július 14-én rendelte el egy hónapra, mert a gyanúsítotti kihallgatását követően követett el újabb bűncselekményt, amely külön letartóztatási ok, továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is.”

Az Ügyészség sajtóközleménye

 

Kiemelések tőlem – a szerkesztő