Kezdőlap Kék hírek Nem vásárolni, hanem kábítószert eladni ment az áruházba

Nem vásárolni, hanem kábítószert eladni ment az áruházba

93
0

/A kép illusztráció/

“A Tatabányai Járási Ügyészség a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt három férfi letartóztatásának hosszabbítására tett indítványt, akik 2019. év során, és 2020. január közepéig rendszeresen árultak kábítószert Tatabányán.

Az indítvány szerint a letartóztatásban lévő három férfi rendszeresen értékesített kábítószert Tatabánya területén. Az egyik tatabányai férfi 2020. január 16-át megelőzően 150.000 forintért a nyakláncát eladta egy másik férfinak azért, hogy a vételáron kábítószert vásároljon. A nyaklánc átvételét követően a vevő egy ismeretlen személyt bízott meg azzal, hogy a kábítószert szállítsa le a láncot eladó férfi lakására.

A nyaklánca vételárán kábítószert vásárló férfi 2020. január 16-án, a déli órákban papírzacskóban vitt be kábítószert egy tatabányai áruházba, azt az egyik eladónak 34.000 forintért eladta, amelyet követően a férfit a nyomozó hatóság elfogta.

A nyomozó hatóság egy harmadik férfi autójából és garázsából fehér port foglalt le, ez a férfi is rendszeresen értékesített kábítószert. A papírzacskóban kábítószert értékesítő, valamint a fehér port birtokló férfiak letartóztatását ügyészi indítványra a bíróság 2020. január 17-én rendelte el, majd 2020. május 17-ig meghosszabbította.

A nyomozó hatóság néhány nap múlva elfogta azt a férfit is, aki a nyakláncot megvásárolta, és az ismeretlen személyt a kábítószer leszállításával megbízta, ennek a férfinak a letartóztatását a bíróság 2020. január 24-én rendelte el, amelynek határidejét 2020. május 24-ig meghosszabbította.

Az ügyészség indítványozta a három férfi letartóztatásának újabb két hónappal történő meghosszabbítását, mert fenn áll a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.”

Az Ügyészség sajtóközleménye