Kezdőlap Hírek Vért adtak és esélyt

Vért adtak és esélyt

106
0

/Fotó:Salamon Gyöngyi/

Nem titkoltan aggódva várták az április 20-ai, környei véradást a Vöröskereszt megyei és helyi aktivistái, hiszen felmerült a lehetőség, hogy a járvány sokakat visszatart majd, miközben épp ez az időszak az, amikor minden eddiginél fontosabb a vérkészletek pótlása, biztosítása, mindemellett két onkológiai műtéthez is gyűjtöttek irányítottan vért ezen a napon.

A veszélyhelyzetnek megfelelően alakították ki a körülményeket a Művelődési Házban, az érkezőt részletes tájékoztató, kézfertőtlenítés, testhőmérséklet mérés fogadta, díjmentesen biztosították mindenki számára a szájmaszkot, saját használatú tollat, és a csokoládé, sör, üdítő, ajándék neszeszer, receptes füzet mellett gondosan előrecsomagolt péksüteménnyel, szendviccsel hálálták meg az önkéntesek számára a véradást.

A donorok végül felülmúlták a várakozásokat: folyamatosan érkeztek, s bár akadt, aki a közelmúltbeli külföldi útja, más a magas vérnyomása miatt nem adhatott vért, 12.30 és 17.30 között összesen 52-en nyújtották karjukat, pont ugyanannyian, mint tavaly ilyenkor, és az első alkalmas véradók száma is megegyezett az előző évivel. Ezúttal Bódi Vivien, Kongyik Kinga és Tomayer Roland vehette át a véradó igazolványát a szervezők azon reményében, hogy visszatérő donorok lesznek.

Környén legközelebb július 27-én, majd októberben szintén 27-én tart véradást a Vöröskereszt – tájékoztatott Salamon Gyöngyi.