Kezdőlap Kék hírek Trükközni próbált, de a rendőrök elfogták

Trükközni próbált, de a rendőrök elfogták

158
0

/A kép illusztráció/

“A tatai rendőrök szabálysértési és büntetőeljárást is kezdeményeztek a sofőrrel, valamint még egy büntetőeljárást az egyik utassal szemben is.

A rendőrök 2020. február 29-én délután Tatán, a Május 1. úton ellenőriztek egy személygépkocsit. A járművet a 29 éves Sz. Róbert tatabányai lakos vezette, utasa volt egy másik 29 éves tatabányai férfi, és egy 25 éves győri lakos is. A járművezető nem tudta átadni a vezetői engedélyét, mivel őt a Tatai Rendőrkapitányság 2021. január 20-ig, valamint a Tatabányai Rendőrkapitányság 2020. április 15-ig a járművezetéstől eltiltotta.

A rendőrök azt is megállapították, hogy az Opel gépkocsira felszerelt hatósági jelzések egy másik járműhöz tartoznak. A megállított autó a forgalomból ki volt vonva és kötelező biztosítás sem volt rá kötve. A járőrök az átvizsgálás során a sofőr csomagjai között egy gáz-riasztó pisztolyt is találtak, aminek viseléséhez nem rendelkezett engedéllyel.

A rendőrök a hatósági jelzéseket és a gáz-riasztó pisztolyt lefoglalták, és a három férfit a Tatai Rendőrkapitányságra előállították. A velük szemben alkalmazott kábítószerteszt a 29 éves járművezetővel és a győri utasával szemben is pozitív eredményt mutatott.

A nyomozók a 25 éves L. Ádámot gyanúsítottként kihallgatták, ellene kábítószer birtoklása vétség miatt indult büntetőeljárás. A járművet vezető Sz. Róbertet a rendőrök a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásának idejére őrizetbe vették. Ellene kábítószer birtoklása vétség és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt indult büntetőeljárás.”

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Forrás:police.hu