Kezdőlap Hírek Raktárbázist és irodaházat épített a Rotavill Tatabányán

Raktárbázist és irodaházat épített a Rotavill Tatabányán

116
0

A villamossági anyagok kis- és nagykereskedelmével foglalkozó Rotavill Kft. Tatabányán átadta közel hétezer négyzetméteres raktárbázisát és irodaházát, melyet a korábbi vágóhíd leromlott épületeinek felújításával alakítottak ki – mondta el csütörtökön az MTI-nek a társaság egyik ügyvezetője.

Guttmann Gábor tájékoztatása szerint az önerőből megvalósított beruházás értéke közel egymilliárd forint. A vállalkozás saját céljaira hasznosítja a 3600 négyzetméteres, három szintes raktárat, valamint a 3200 négyzetméteres irodaépület felét.

A létesítmény másik felének alsó szintjét egy szőnyegeket és lambériákat árusító, országos hálózattal rendelkező cég bérli, a felső szinten pedig 12 kiadható irodát hoztak létre, melyek rövid idő alatt gazdára találtak – ismertette az ügyvezető.

A Rotavill három magyar magányszemély tulajdona, Komárom-Esztergom megye legnagyobb villamossági anyagok kis- és nagykereskedelmével foglalkozó cége. A 27 éve alapított vállalkozás 25 főt foglalkoztat, nettó árbevételük 2018 óta évente 1,5 milliárd forintot tesz ki.

A társaság az új beruházástól rövid távon nem vár forgalombővülést, viszont a korábban elaprózott raktárak egyesítése csökkenti a cég működési költségeit. A bérbeadásból származó jövedelmet figyelembe véve a tervek szerint a beruházás tíz év alatt térül meg – mondta Guttmann Gábor.

-MTI-